Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

43. Izložba gljiva: Još samo danas možete razgledati gljive

Objavljeno 09.10.2021. od Klaudija

Podsjećamo da se još samo danas može pogledati mnoštvo svježih vrsta gljiva na jednome mjestu u Zagrebu – u Studentskom centru u Savskoj cesti 25, i to od 9 do 20 sati, gdje je postavljena 43. Izložba gljiva u organizaciji Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”.

Ako nećete stići doći, imat ćete ubuduće priliku pogledati oko 1600 liofiliziranih vrsta gljiva u Muzeju gljiva na Trgu bana Josipa Jelačića 3 u Zagrebu, koje je jedinstveno mjesto na svijetu i gdje posjetitelje dočekuje Zvonko Vuk, stručni suradnik. Jučer je u svom govoru Vuk rekao da su mnogi turisti prilikom ostavljanja riječi u Knjizi dojmova istaknuli da im je Muzej gljiva najljepše mjesto u cijeloj državi, a nekima i u svijetu.

Unatoč velikim sušnim razdobljima kroz godinu, a potom kišnom vremenu u četvrtak kada su se brale gljive, kao i prisutnim epidemiološkim mjerama zbog koronavirusa, uspjelo se prikupiti mnoštvo gljiva, na veliku radost determinatora gljiva, ujedno i postavljača Izložbe.

Vrijedne ruke gljivara/ica donijele su mnoštvo gljiva, a neki su uspjeli napraviti i prekrasne gljivarske košarice koje krase cjelokupan prostor.

Danas se na Izložbi u deset sati održao ispit za gljivare, za šest članova Društva.

Stoga, ne propustite ovu jedinstvenu priliku doći i obogatiti svoje znanje u prisustvu determinatora gljiva, koji su kroz cijelo vrijeme prisutni na Izložbi.

Fotografije: Klaudija Klanjčić