Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Najava: Izlet u Volavje – Petrovinu

Objavljeno 18.10.2021. od Klaudija
U subotu 23.10.2021. godine je tradicionalni izlet, četvrti po redu, Društva u Volavje.
Stav Društva je da izlete ne posvećujemo članovima Društva, pošto nemamo toliko izleta koliko smo imali zaslužnih članova Društva. Na ovoj lokaciji se svakako sjećamo za sada Srećka i Mirka, a možda se i mene nekada sjetite i zastanete u Jaski.
Dolaze nam Svi sveti, dani sjećanja. Gdje god se nađete sjetite se naših članova koji su nas napustili i koji za nas pripremaju vrtove nebeske.
Lovci nam se ne mogu pridružiti u organizaciji, obzirom na posebne mjere koje imaju zbog svinjske kuge. Doći će samo na ručak predsjednik i par članova Srnjaka. Lokacija je dobra, prava gljivarska, dvorište lovačke kućice nam je malo tijesno, ali što je tu je trebamo se prilagoditi. Molim vas budite kolegijalni. Ako ste ručali, oslobodite mjesto da i drugi ručaju. Nakon ručka možemo proučavati gljive, sjediti, kartati, itd.
Plan izleta:
8 00 Polazak autobusa (stalno mjesto polaska, iza Cibone)
9 30 do 12 i 30 potraga za gljivama u Petrovini (svi koji idu autima mogu ići u Volavje)
13 00 ručak, Kotlić a la Kich, piće, kolači, kava, vino (30 00 kn)
14 00 determinacija gljiva, izložba gljiva
15 00 šetnja po okolnim šumama, druženje po želji
17 30 polazak za Zagreb
17 45 kratko zaustavljanje u Domagoviću
18 00 trebali smo ići po jabuke, ali ove godine ih u okolici Jaske nema (kasni mraz)
19 00 povratak u Zagreb
Antun vozi kotlić, kuhalo, namirnice, vino, vodu  i sl.
(treba pomoć oko kotlića, JAVITE SE, samo ozbiljne ponude molim) Gordan, Marijana…
Danica obavlja blagajničke poslove, prima članarine, prodaje majice, predbilježbe za prsluke…
Vesna, Darko… vode grupe po terenu (svi zainteresirani mogu se javiti).
Potrudite se da članovi koji nemaju e-mail prime ovu informaciju.
Svi koji idete osobnim prijevozom, javite se radi prijave za kotlić, ponesite stol i stolice, idite na terene gdje ne ide bus: Volavje – Gornja Kupčina, bus ide na lokaciju Petrovina – Brebrovac, jer jedino do tamo može proći.
Povedite djecu, bit će zabavno oko otvorene vatre.
Klaudija, Ljerka, Gorana, Jelena… fotografije, dokumentirati događanje. Molim sve imajte na umu da moramo napraviti zajedničku fotografiju.
PRSLUCI
Na izletu ćemo probati prsluke (imamo 5 veličina na raspolaganju). Prsluk je od flisa, narančaste boje, ima 3 džepa sa zatvaračem. Ima oznaku društva veću na leđima i manju naprijed lijevo. Cijena je 120,00 kn. Ako ste zainteresirani, možete se predbilježiti kod Danice na ime i prezime, veličinu uz kauciju od 50,00 kn. Nabavit ćemo samo naručene prsluke, jer znate da nemamo gdje čuvati pakete majica, prsluka i sl, a ujedno platimo sredstvima Društva, pa iste vraćamo slijedeće 2 godine.
Javite se što prije Franji, rezervirajte mjesto u busu i pripremajte se za subotu, sigurna sam da će nam svima biti lijepo i veselo. Cijena izleta je: prijevoz je 70,00 kn + kotlić 30,00 kn. Molim vas donesite zdjelicu i žlicu za kotlić. Neka vam to postane navika. Plastičnih zdjelica nema za kupiti, a i zbog korone je sigurnije.
Za sve informacije zovite na 091 529 4468.
Tekst: Vesna Dujlović, predsjednica Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”