Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Dani otvorenih vrata udruga 2021.: Ured za udruge organizira virtualnu raspravu ‘Krizna situacija = šansa za novi početak?’

Objavljeno 01.06.2021. od Klaudija

U okviru Dana otvorenih vrata udruga 2021., koji se ove godine održavaju od 10. do 12. lipnja 2021., Ured za udruge organizira 10. lipnja s početkom u 10 sati virtualnu raspravu sa ciljem raspravljanja uloge organizacija civilnoga društva u izgradnji budućnosti Europe, kao i strategijama koje je potrebno poduzeti kako bi se krizna situacija pretvorila u priliku za novi početak.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u raspravi mogu se prijaviti putem prijavnice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2BYdPTovV_IjA1kxeAGzajyXZCYwknvRWEt7fU9m3wIIYEg/viewform, a rok za prijavu je srijeda, 9. lipnja 2021., do 12:00 sati.

– Kao što se ističe u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe, situacija u kojoj se nalazi Europska unija danas ne ograničava nužno njezin razvoj: od svojih osnutaka, Europska unija je krize u kojima se zatekla pretvorila u priliku za transformaciju i širenje, poštujući temeljne vrijednosti solidarnosti, socijalne pravde, međugeneracijske suradnje, rodne ravnopravnosti, održivog blagostanja i pravedne zelene i digitalne tranzicije. Europski gospodarski i socijalni odbor ističe važnost dobivanja podrške javnosti ovim vrijednostima, na način da se ponovno razmotre modeli razvoja i upravljanja koji trebaju biti usmjereni održivosti, izgradnji ravnopravnijeg društva i društva u kojem su organizacije civilnoga društva u središtu oporavka i otpornosti. Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine definira kao osnovni cilj razvoja ubrzanje uključivog gospodarskog rasta kako bi se podigao životni standard i stvorili uvjeti za što kvalitetniji život za sve hrvatske građane – objavljeno je na udruge.gov.hr.

Također je najavljeno da će panelisti raspravljati o budućnosti Europe i o mogućnosti uključivanja svih građana u odlučivanju i predlaganju novih rješenja, kao i o predviđenim mehanizmima za financiranje javnih politika koje su od značaja za organizirano civilno društvo u Republici Hrvatskoj.

Uglavnom, rasprava će se održati virtualno, putem alata Microsoft Teams, uz prijenos uživo putem Youtube kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Snimka rasprave će naknadno biti dostupna na Youtube kanalu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nacrt programa može se pronaći na web stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Klaudija Klanjčić