Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Grad Zagreb: Srijeda 3. ožujka proglašena Danom žalosti u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića

Objavljeno 03.03.2021. od Klaudija

U povodu iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, ‘koji je svojim dugogodišnjim nesebičnim radom na čelu Grada Zagreba trajno doprinio razvoju Grada i boljitku života svih građana Grada Zagreba’, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević proglasila je srijedu, 3. ožujka 2021., Danom žalosti na području Grada Zagreba.

– Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština Grada Zagreba, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Grad Zagreb vlasnik ili osnivač. Na Dan žalosti neće se održavati priredbe zabavnog karaktera, a glazba koja će se emitirati na javnim mjestima trebala bi biti primjerena Danu žalosti.
Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti – objavljeno je na službenoj stranici Grada Zagreba.

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Milana Bandića održat će se danas, u srijedu, u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.