Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

In memoriam: Milan Bandić

Objavljeno 28.02.2021. od Klaudija

Dugogodišnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i počasni član Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić” iznenada je preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara u nedjelju, 28. veljače 2021., rano ujutro.

Njegovom smrću gljivarski svijet izgubio je istinskog prijatelja, koji je razumio potrebe i probleme te uvelike doprinio konkretnim mjerama i aktivnostima osnutku jedinstvenog Muzeja gljiva u samom centru Zagreba, kakvim se ne može pohvaliti nijedna zemlja na svijetu. Pamtit će ga se i po toplom ljudskom interesu za čudesan svijet gljiva, a posebno po spremnosti i lakoći neodgodivih odluka u rješavanju konkretnih gljivarskih problema.

Zahvaljujući njegovom ogromnom doprinosu, Zagreb je postao središte gljivarskog svijeta, upravo zbog jedinstvenosti Muzeja gljiva s oko 2000 vrsta gljiva na jednom mjestu, koji posjećuju brojni svjetski mikolozi, znanstvenici, gljivari i turisti iz svih krajeva svijeta.

Svečana komemoracija održat će se u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj Milana Bandića bit će u srijedu, 3. ožujka, u 12:00 sati, na gradskom groblju Mirogoj.

Izražavamo iskrenu sućut obitelji i svim suradnicima.

Neka mu je laka hrvatska zemlja.