Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Javna ustanova – Maksimir: Program otvorenja Edukativnog centra ‘Bogatstvo svijeta gljiva’

Objavljeno 15.06.2020. od Klaudija

Javna ustanova – Maksimir iz Zagreba, Maksimirski perivoj 1, napravila je Program otvorenja Edukativnog centra ‘Bogatstvo svijeta gljiva’ za četvrtak, 18. lipnja 2020.:

12,30 – 12,55 sati – okupljanje uzvanika

13,00 – 13,10 sati – moderator uvodni govor: Zvonko Vuk, ing. el. (determinator)

13,15 – 13,30 sati – izv. prof. dr. sc. Ivica Kos, predavanje “Životna iskustva profesora Romana Bošca”

13,35 sati – moderator poziva Gradonačelnika da se obrati prisutnima i poziva da zajedno s ravnateljem Javne ustanove Maksimir mr. sc. Lukom Čuljakom i gospođom Bojanom Božac režu ili otpetljavaju vrpcu na ulazu u stan u kojem se nalazi postav gljiva te pozivaju posjetitelje na obilazak novog, obogaćenog postava

13,45 – 14,00 sati – doc. dr. sc. Ivan Širić, predavanje “Rad i djelo profesora Bošca”

14,00 sati – predavanje o gljivama, mr. Mladen Strižak (počasni predsjednik, determinator – mentor), predavanje “Uvod i općenito o GD Kamilo Blagaić”

15,00 sati – Antun Kiš, dipl. ing. (determinator), predavanje “Najpoznatije jestive gljive”

16,00 sati – Dubravko Furlan, mag. teol. (determinator), predavanje”Delikatesne gljive i opasne dvojnice”

14,00 – 17,00 sati – razgledavanje postava gljiva.

Bit će ovo prilika da se ljubitelji gljiva iz Republike Hrvatske, a i van granica, nakon više od godinu dana od početka adaptacije prostora ponovno nađu u Muzeju gljiva u samom centra Zagreba, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 3, koji je po svom sastavu jedinstven u svijetu. Nažalost, ovaj puta, bez dosadašnjeg voditelja Romana Bošca, koji je preminuo 27. veljače ove godine.

Zbog premalog prostora, a velikog interesa ljubitelja gljiva, mole se zainteresirani da uvaže zamolbu da dođu posjetiti Muzej gljiva u razdoblju od 14 do 17 sati, kada se očekuju manje gužve nego na samom početku svečanog otvorenja.