Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Kupinečki Kraljevec: Najava za edukativni gljivarski izlet

Objavljeno 29.05.2020. od Klaudija
Poštovani,
kao što nas je obavijestila naša predsjednica Vesna, sutra 30. 5. ponavlja se stručni izlet u Kupinečki Kraljevec. Ona je dala sve potrebne informacije, koje se nalaze i na https://www.facebook.com/gdkamiloblagaic/.
Sutra će determinaciju na staništu voditi naš iskusni determinator Jasenko Prpić. To je prilika da ga na licu mjesta (in situ) pitate o gljivama koje ćete putem nalaziti, pri čemu treba imati na umu blizu kojeg drveta raste određena gljiva, je li to četinjača ili listača, u čemu je on osobiti stručnjak svojom vokacijom i zanimanjem.
Nakon povratka iz šume, kako je planirano, bit će determinacija u 14 h kod restorana “Tihi Gaj”. Nju će održati iskusni determinator Antun Kiš. To je prilika za sve, a osobito za novije članove našega Društva, kao i one koji to tek žele postati, da postavljaju pitanja o jestivosti i ljekovitosti ubranih vrsta, jer znamo da je to jedini način učenja gljiva: gljivu vidjeti u stvarnosti i učiti od stručnjaka, dok su fotografije tek orijentir i mogu lako prevariti.
Želim vam lijepo vrijeme, mnoštvo gljiva i dobar provod!
Srdačni pozdrav!
Dubravko Furlan,
determinator gljiva i koordinator Stručnog povjerenstva za stručne determinacije