Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Najava: Gljivarski izlet u Gornji Dragonožec

Objavljeno 28.09.2020. od Klaudija
– Dragi ljubitelji gljiva, sljedeće subote 3. 10. 2020. krećemo na novi pohod: gljivarski izlet u Gornji Dragonožec. Okupljanje je kod gostionice “Dva volana” u 9 sati. Većina će nas ići busom ZET-a sa Savskog mosta u 8:30 h, lin. br. 160. Povratak je predviđen busom u 15:15 h. U šumu krećemo u 9:30 h, a stručna determinacija gljiva, koju će održati determinator Dubravko Furlan, bit će u 13 h.
Hrana ili iz ruksaka, ili već osiguran reš pečeni slasni odojak (porcija s prilogom 25 kn). Molim sve zainteresirane da mi SMS-om ili pozivom na broj 091 791 58 62 obavezno do srijede jave žele li jesti reš pečenog slasnog odojka radi bolje organizacije.
Osobito pozivamo djecu, učenike i mlade (maloljetni obavezno u pratnji odraslih osoba) da se pridruže upoznavanju gljiva.
Potrebna je čvršća obuća i odjeća u skladu s prognozom. Obavezni su košara i nožić. Nakon determinacije obavezno pregledavamo gljive za konzumaciju. Izlet je kondicijski lakši, a svatko mora paziti da se ne izgubi. Poštujmo mjere protiv COVID-19 i budimo odgovorni!
U prilogu su karta i gljive nađene upravo na tom području. Na prethodnom izletu se, na žalost, okupilo manje članova nego što je bilo vrsta gljiva, a kako su nedavno pale žešće kiše, očekujemo još veći broj gljiva. Izlet nije nužno samo za članove Gljivarskog društva! – objavljeno je na Facebook stranici Gdkb Sekcija Mladih Gljivara.
Gornji Dragonožec je naselje u sastavu Grada Zagreba i nalazi se u gradskoj četvrti Brezovica.
Fotografije: Facebook – Gdkb Sekcija Mladih Gljivara