Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Najava: Interliber – 43. međunarodni sajam knjige

Objavljeno 25.10.2021. od Klaudija

Najveći nacionalni književni događaj INTERLIBER, 43. međunarodni sajam knjige održat će se u terminu od 9. do 14. studenog 2021. godine na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja pisane riječi.

Nakladnici i knjižari zajedno sa Zagrebačkim velesajmom ponovo će se udružiti da “svijetu dodaju malo boje” i postave magičnu bajku Interlibera na pozornicu najvažnijih kulturnih događaja ove jeseni.

Suočeni s različitim izazovima posljednjih godinu dana svima nam je potreban odmak od realnosti, a upravo knjiga pruža najbolju antistres terapiju te služi kao prijatelj i utjeha. Njenu važnost prepoznala je i Vlada Republike Hrvatske proglasivši 2021. Godinom čitanja.

Zajedno sa izlagačima i posjetiteljima, kulturnim sadržajima i edukativnim programima INTERLIBER uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja.

U svrhu zaštite svih sudionika sajma, Zagrebački velesajam će pripremiti i uskoro objaviti sigurnosne i zdravstvene mjere prema uputama nadležnih institucija.

Sve novosti vezane uz Interliber redovno ćemo ažurirati na našoj web stranici i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

Uz poznati citat “Oh, kako je dobro biti među ljudima koji čitaju knjige” (Rainer Maria Rilke) radujemo se ponovnom susretu s vama.

Ulaz za posjetitelje:

Posjetitelji, predstavnici medija i izlagači koji nemaju potvrdu moći će obaviti brzi test ispred glavnog južnog ulaza (postavljen kontejner), a cijena testiranja iznosi 50 kuna. Nakon potvrde negativnog nalaza, dolazi se do barijera/vrtuljaka, dobiva se jednokratna narukvica i ulazi na sajam. Brzi test vrijedi 48 sati. Testiranje će se moći obaviti u vremenu od 09.30 do 18.30 sati.

Izvor: https://www.zv.hr/sajmovi-7/interliber-2519/posjetitelji-2707/o-sajmu-2713/2713

 

Napomena: Na Interliberu će biti predstavljeno 7. izdanje najprodavanije knjige prof. dr. sc. Romana Bošca – “Gljive”, koju popularno nazivamo “300 gljiva naših krajeva”. Izvor: Zvonko Vuk, stručni suradnik u Muzeju gljiva