Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Najava: Gljivarski izlet u Grad mladih

Objavljeno 15.09.2020. od Klaudija
Gljivarsko društvo “Kamilo Blagaić” organizira iduće subote, 19. rujna 2020., izlet u Grad mladih, a determinator će u 13 sati biti Antun Kiš.
Okupljanje će biti u Dubravi na okretištu u 9,00 sati, na polazištu autobusa za Vidovec, linija 208, a polazak u 9,10 sati. Nakon toga polazak u šume je kod restorana u Gradu mladih, oko 10 sati.
Hrana iz ruksaka. Iako se prošle subote, 12. rujna 2020., okupilo samo desetak članova, pronađeno je ipak 30-ak vrsta gljiva pa neka bude i to podstrek za daljnje okupljanje.
U restoranu Grada mladih, kojim upravlja podružnica Zagrebačkog holdinga ‘Vladimir Nazor’, vikendom se obiteljski ručak može dobiti po cijeni od 40,00 kuna po osobi, a sastoji se od juhe, glavnog jela s prilogom i salate. Radno vrijeme restorana Grada mladih je svaki dan od 8 do 20 sata.
Park Grada mladih nudi obilje sadržaja za djecu i one nešto starije – od velikih livada za bavljenje raznim aktivnostima, dječjih igrališta do terena za mini golf. Grad mladih smješten je u istočnoj podsljemenskoj zoni na području zagrebačke Dubrave. Obuhvaća 50 hektara ograđenog i hortikulturno uređenog prostora Park šume i zaštićeno je kulturno dobro. Cijeli vanjski prostor perivoja osmišljen je šetnicama, sastajalištima s klupama i stolovima, otvorenim paviljonima, sjenicama, šumskom pozornicom, parkom skulptura i sportskim terenima. I

Napominjemo i to da je na sastanku u ponedjeljak, 14. rujna, dogovoreno da se zadnjeg četvrtka u mjesecu održavaju sastanci Stručnog povjerenstva u Muzeju gljiva. U planu treba stajati stručni izlet, a na sastanku u ponedjeljak će se određivati destinacija ili će se prolongirati izlet na vrijeme kada će gljiva biti.

Fotografija: www.nazor.hr