Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Podsjetnik: Gljivarski izlet u Gornji Dragonožec

Objavljeno 02.10.2020. od Klaudija
Kao što smo već objavili 28. rujna 2020., podsjećamo da je Gljivarsko društvo “Kamilo Blagaić” organiziralo gljivarski izlet u subotu, 3. listopada 2020., u Gornji Dragonožec. Polazak je sa Savskog mosta u 8,30 sati, ZET-ovim autobusom linija 160, dok je povratak predviđen navedenim autobusom u 15,15 sati. Okupljanje je kod gostionice “Dva volana” u 9 sati, u šumu se kreće u 9,30 sati, a stručna determinacija gljiva od strane determinatora Dubravka Furlana bit će u 13 sati.
Kao što je objavljeno i na Facebook stranici Gdkb Sekcija Mladih Gljivara, molimo da se držite sljedećih uputa:
“Hrana ili iz ruksaka, ili već osiguran reš pečeni slasni odojak (porcija s prilogom 25 kn). Molim sve zainteresirane da mi SMS-om ili pozivom na broj 091 791 58 62 obavezno do srijede jave žele li jesti reš pečenog slasnog odojka radi bolje organizacije.
Osobito pozivamo djecu, učenike i mlade (maloljetni obavezno u pratnji odraslih osoba) da se pridruže upoznavanju gljiva.
Potrebna je čvršća obuća i odjeća u skladu s prognozom. Obavezni su košara i nožić. Nakon determinacije obavezno pregledavamo gljive za konzumaciju. Izlet je kondicijski lakši, a svatko mora paziti da se ne izgubi. Poštujmo mjere protiv COVID-19 i budimo odgovorni!
U prilogu su karta i gljive nađene upravo na tom području. Na prethodnom izletu se, nažalost, okupilo manje članova nego što je bilo vrsta gljiva, a kako su nedavno pale žešće kiše, očekujemo još veći broj gljiva. Izlet nije nužno samo za članove Gljivarskog društva!”
Gornji Dragonožec je naselje u sastavu Grada Zagreba i nalazi se u gradskoj četvrti Brezovica.
Fotografije: Facebook – Gdkb Sekcija Mladih Gljivara