Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Prvi i još uvijek prisutni! Najstarije gljivarsko društvo u Hrvatskoj

Ured za udruge u Vladi Republike Hrvatske: Obavijest o novom terminu Dana otvorenih vrata udruga 2020.

Objavljeno 20.07.2020. od Klaudija

Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, manifestacija Dani otvorenih vrata udruga ove godine održat će se u online formatu od 24. do 26. rujna 2020. – objavljeno je 17. srpnja na udruge.gov.hr.

Građani će moći sudjelovati u brojnim online predstavljanjima, video sadržajima, kvizovima i edukativnim aktivnostima, dok će se posjetom udrugama moći upoznati s društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Najavljeno je da će Ured za udruge u Vladi Republike Hrvatske tijekom rujna na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga objaviti kratke video spotove o radu udruga i načinima kako udruge pomaže građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize.

Manifestacija će se otvoriti 24. rujna 2020. putem video poruka o važnosti civilnoga društva.

Također, u vremenu održavanja Dana otvorenih vrata udruga, svi zainteresirani će moći zaigrati online kviz o udrugama u Republici Hrvatskoj na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga te sudjelovati u Šetnji kroz povijest udruživanja u Zagrebu.

Događaje koje će udruge organizirati bit će moguće prijaviti, a svi zainteresirani pratiti putem mobilne aplikacije UdrugeInfo. Predstavnici udruga mogu već sada registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima.

– Pozivamo udruge širom Hrvatske da, osim kreiranja online sadržaja, od 24. do 26. rujna 2020. dodatno otvore vrata građanima kako bi im približile svoje programe i aktivnosti (poštujući preporuke vezane uz mjere zaštite od širenja COVID-19 pandemije) – stoji u objavi Ureda za udruge.

Sva događanja Dana otvorenih vrata udruga mogu se pratiti na web i mobilnoj aplikaciji UdrugeInfo, kao i putem Facebook stranice www.facebook.com/DaniUdruga.

Klaudija Klanjčić