Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Najava: Stručni izlet i determinacija gljiva u Pučećem Kamenu 16. lipnja 2018.

Objavljeno 15.06.2018. od Klaudija

Gljivarsko društvo “Kamilo Blagaić” iz Zagreba organizira u subotu, 16. lipnja 2018., stručni izlet i determinaciju gljiva u Gornjoj Bistri – Pučeći Kamen.

Organizirani polazak za Gornju Bistru će biti u 8,50 sati sa ZET-ovog terminala Črnomerec – linija 176, Črnomerec – Gornja Bistra – Črnomerec. Međutim, moguće je doći i osobnim automobilom.

 

Podsjećamo da se uzme pribor za gljivarenje i branje bilja: papirnate vrećice ili škrnicle za odvajanje, košarice, nožići, plastične rukavice – eventualno za koprive, obične vrećice, kutije za uzorke – kako bi kao i uvijek lijepe primjerke i neobične gljive odnijeli u Muzej gljiva ili u samo Društvo u ponedjeljak. Također, obići će se čisti izvori vode u Pučećem Kamenu pa se mogu uzeti prazne plastične bočice. Povratak je u popodnevnim satima, po želji svakog sudionika izleta, budući da ZET-ovi autobusi redovito voze.

Vođa izleta je mr. Mladen Strižak,  determinator – mentor iz Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”. Determinatorica u šumi, na terenu, bit će Vesna Dujlović.

Ovih dana ima puno vrganja i lisički.

Tekst: Klaudija Klanjčić