Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Fotografije iz Lužnice 22. lipnja 2017. – gljivaonica za djecu u ljetnom kampu

Objavljeno 06.08.2017. od Klaudija

Članovi Gljivarskog društva ‘Kamilo Blagaić’ uspješno su odradili gljivarsko druženje, kao i gljivaonicu za djecu u ljetnom kampu u Lužnici kraj Zaprešića 22. lipnja 2017.

Sva djeca su za pohvaliti, jer izdržali su dosta naporan put, gdje su se susreli i sa sljepićem i kukcem jelenakom. Uz to brali su i čaj poput kamilice i gospine trave.

Najmlađa članica Društva uskoro će imati tri godine, a uspjela je izdržati put sve do planinarske kućice i natrag.

Poslije šetnje po šumi, gdje su pronađeni neki primjerci gljiva, kao i zasluženog obilnog ručka, održana je gljivaonica s djecom u podrumu dvorca Lužnica. Radionicu su vodili predsjednik Gljivarskog društva Dubravko Furlan, Jasenka Paunović i Vesna Dujlović.

Zahvaljujemo se časnoj sestri Berislavi Mirjam Grabovac, kao i svim ostalim časnim sestrama, na ljubaznosti i gostoprimstvu.

Dežurni članovi Gljivarskog društva ‘Kamilo Blagaić’, kojima je dodijeljena po jedna grupica djece (Oraščići, Lipići, Hrastići… – ukupno sedam) bili su: Dubravko Furlan, Vesna Dujlović, Ivica Ivić, Božica Vodeničar sa suprugom, Milena Trudnikov sa suprugom Mladenom, Ljerka Brajčić sa suprugom, Klaudija Klanjčić.

Vrijeme je bilo sunčano i vruće.

Fotografije: Mladen Kristić i Klaudija Klanjčić