Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

GRAD ZAGREB: Predstavljen novoosnovani Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata

Objavljeno 17.04.2020. od Klaudija

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić predstavio je 30. ožujka 2020. novoosnovani Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata sa sjedištem u Zagrebu, na adresi Ulica grada Vukovara 58b.

Poslove Sektora u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet vodit će stručni kadrovi iz područja gradnje, kako bi se što je moguće više ubrzala sanacija oštećenja nastalih na domovima i stambenim zgradama nakon potresa, koji je 22. ožujka pogodio Zagreb.

– Stojimo ovdje ispred Vukovarske 58b, gdje će od danas Sektor početi s radom. Poslovi će obuhvaćati pripreme tehničke dokumentacije za građenje i sanaciju oštećenih objekata, te vođenje cjelokupne evidencije. Sve će se slijevati na jedno mjesto i nastojat ćemo svima maksimalno olakšati. Čekamo i da se čim prije donese i usvoji novi zakonski okvir, koji treba ići u prilog tome da budemo što efikasniji, brži i djelotvorniji! Sadašnji zakonski okviri nažalost teret stavljaju na naše građane, treba biti realan, ali u ovome smo zajedno!’ – poručio je gradonačelnik Bandić prilikom predstavljanja, zamolivši sugrađane za strpljenje, a što je objavljeno na www.zagreb.hr.

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis istaknuo je kako Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja treba čim prije donijeti nove zakonske okvire koji će ići na ruku građanima te im omogućiti da se što prije vrate u svoje domove.

– Krajnji cilj je staviti sve građevine sa crvenom oznakom u uporabu. Financiranje sanacije štete podijelit će se između države, grada, Europskih fondova te građana – rekao je Rovis.

Klaudija Klanjčić

Izvor: www.zagreb.hr