Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Instagram i Facebook: Sekcija mladih gljivara Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”

Objavljeno 29.09.2019. od Klaudija

Dubravko Furlan, osim što je determinator gljiva u Gljivarskom društvu “Kamilo Blagaić”, od ove godine vodi i Sekciju mladih gljivara navedenog Društva. Dugogodišnje iskustvo profesora latinskog i grčkog itekako pomaže da se približi mladima i uvede ih u čarobni svijet gljiva, samo na njemu svojstven način – jednostavnošću i entuzijazmom za prirodu.

Osim što se informacije mogu saznavati ponedjeljkom na sastanku Društva s početkom u 18 sati, novosti o Sekciji mladih gljivara se mogu pratiti putem Facebooka: https://www.facebook.com/gdkbsekcija.mladihgljivara,  kao i Instagrama – gdkb.mladi.gljivari.

Tako je objavljena najava za stručni izlet s determinacijom gljiva u Rakov Potok od strane GDKB-a u subotu, 19. listopada 2019., pod vodstvom Dubravka Furlana, koji je namijenjen članovima, onima koji će to tek postati i svima koji žele upoznati čarobni svijet gljiva. Autobus ZET-a, linija 165, polazi sa Savskog Mosta u 8,30, a povratak je u 14,20 sati, jer sljedeći autobus polazi tek u 17,40 sati. Za one koji dolaze autom, u blizini postoji prikladni parking. Prema programu, po dolasku slijedi branje gljiva do 11,45 sati, nakon čega će u “Krčmi Lovcu” biti determinacija gljiva točno u podne. Determinaciju će održati determinator gljiva HMGS-a Dubravko Furlan. Nakon iste slijedi druženje u navedenoj Krčmi do 14,15 sati, kada se kreće na autobus. Mole se svi zainteresirani da se što prije jave vodiču radi najave u Krčmi. Potrebna je čvrsta obuća i odjeća u skladu s prognozom, tekućina, a nužni su košara i nožić. Za sve daljnje informacije možete se obratiti na sljedeće kontakte vodiča: 091/7915862, od 16 do 17 sati, ili na email: grlatheo@gmail.com.

Tekst: Klaudija Klanjčić