Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Izleti po okolici Zagreba 26. svibnja i 2. lipnja 2018.

Objavljeno 25.05.2018. od Klaudija

Sukladno konačnom dogovoru na sastanku Društva u ponedjeljak, 21. svibnja 2018., Gljivarsko društvo “Kamilo Blagaić” iz Zagreba organizira u subotu, 26. svibnja 2018., stručni izlet i determinaciju gljiva u Kupinečkom Kraljevcu, a 2. lipnja 2018. u Gornjoj Bistri.

Organizirani polazak za Kupinečki Kraljevec je sa Savskog mosta u 9 sati, linija 161, Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet. Odlazak iz Štrpeta – okretišta je u 14,50 sati, međutim može se otići po volji.

Također, organizirani polazak za Gornju Bistru će biti u 8,50 sati sa ZET-ovog terminala Črnomerec – linija 176, Črnomerec – Gornja Bistra – Črnomerec. Međutim, moguće je doći i osobnim automobilom.

Plan aktivnosti u Gornjoj Bistri:

8,50 h – polazak autobusa sa Črnomerca

9,30 h – okupljanje gljivara – okrepa iz ruksaka

9,35 h – odlazak u okolne šume (kod tabele za Kraljev Vrh, nadesno prema lovačkoj kući), branje gljiva i bilja po želji, fotografiranje, ručak iz ruksaka

13,00 h – determinacija gljiva – mr. Mladen Strižak

– slijede slobodne aktivnosti po izboru – šetnja, gljivarenje, branje bilja za čaj i cvijeća, fotografiranje.

Podsjećamo da se uzme pribor za gljivarenje i branje bilja: papirnate vrećice ili škrnicle za odvajanje, košarice, nožići, plastične rukavice – eventualno za koprive, obične vrećice, kutije za uzorke – kako bi kao i uvijek lijepe primjerke i neobične gljive odnijeli u Muzej gljiva ili u samo Društvo u ponedjeljak. Također, treba imati na umu da će se možda obići čisti izvori vode u Pučećem Kamenu pa se mogu uzeti prazne plastične bočice. Povratak je u popodnevnim satima, po želji svakog sudionika izleta, budući da ZET-ovi autobusi redovito voze.

Vođa izleta je mr. Mladen Strižak,  determinator – mentor iz Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”.

Nadamo se da će biti dovoljno gljiva, šumskih jagoda i bilja. Ovih dana ima puno vrganja i lisički.

 

Tekst: Klaudija Klanjčić