Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

MOVE Week 2021.: Besplatno uključivanje građana u organizirane aktivnosti poput hodanja, trčanja, vožnje biciklima, plesanja i drugih aktivnosti

Objavljeno 31.05.2021. od Klaudija

 

Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti – MOVE Week je najveći paneuropski društveni događaj tjelesne aktivnosti, koji dokazuje zašto su rekreacija i tjelesna aktivnost bitne europskoj zajednici, a ove godine održava se po deseti puta, i to u tjednu od 31. svibnja do 6. lipnja.

Tako će Udruga invalida rada Zagreba, koja okuplja najviše članova osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, i ove godine podržati organizaciju priredbe s događajem ‘Aktivni petak u Maksimiru’ 4. lipnja. Naime, kako je najavljeno, prema programu bit će u 8,45 sati okupljanje sudionika na glavnom ulazu u Park Maksimir, od 9,00 do 9,30 sati jutarnje razgibavanje, vježbe jačanja i propriocepcije, a od 9,30 do 11,00 sati nordijsko hodanje kroz Park Maksimir uz obilazak pet jezera. Sudjelovati mogu svi zainteresirani, a detalji programa mogu se pogledati klikom na poveznicu:        https://croatia.moveweek.eu/events/2021/Zagreb/active_friday_in_maksimir_park/1014211/.

Glavni organizator NowWeMOVE kampanje je Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA) iz Copenhagena, u sklopu koje se MOVE Week obilježava od 2012. godine.

ISCA nudi besplatno uključivanje građana u organizirane aktivnosti poput hodanja, trčanja, vožnje biciklima, plesanja i drugih aktivnosti, bez obzira na dob i spol.

Više o svemu može se pogledati na: https://croatia.moveweek.eu/what-is-moveweek/, odnosno na: https://www.youtube.com/watch?v=w_G8X3hfxzc.

Klaudija Klanjčić