Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Muzej gljiva u Noći muzeja 2018. pratite na Facebooku i internet stranici GDKB-a

Objavljeno 26.01.2018. od Klaudija

Kao što smo najavili, između ostalih, svoja vrata u Noći muzeja 2018. po peti puta otvorit će od 18 sati do 1 sat iza ponoći i Edukativni centar ‘Bogatstvo svijeta gljiva’, poznat kao Muzej gljiva na samom Trgu bana Jelačića broj 3 u središtu Zagreba, jedinstven u svijetu zbog stalnog postava s više od 1.500 vrsta liofiliziranih gljiva.

Napomenimo i to da ove godine Muzej gljiva obilježava petu godišnjicu od svog postojanja, što će proslaviti 10. svibnja.

Podsjetimo da će za ljubitelje gljiva, a i one koji još to nisu, Noć muzeja biti jedinstven događaj, budući će u čarobnom carstvu gljiva moći uživati u novopredstavljenim vrstama i varijetetima gljiva otkrivenim u Republici Hrvatskoj, a i van nje, koje je upisao najveći hrvatski i svjetski priznati mikolog prof. dr. sc. Romano Božac. On osobno uz determitatore gljiva iz Gljivarskog društva ‘Kamilo Blagaić’ te djelatnike Javne ustanove Maksimir bit će na raspolaganju posjetiocima i odgovarati na pitanja o poznavanju i branju gljiva, načinu čuvanja i pripremanja.

Stoga se pripremite večeras za fotografiranje u Muzeju gljiva, jer ćemo naknadno objavljivati fotografije i učiniti ovaj događaj još spektakularnijim. Čekamo Vas u što većem broju pa dovedite svoje obitelji, prijatelje, znance i neznance.

Ta zahvaljujući našem mikologu Bošcu, njegovom znanju, trudu i nesebičnosti imamo jedinstveni Muzej gljiva na svjetskoj razini. Budimo ponosni na isti i dajmo obol današnjoj manifestaciji svojim dolaskom.

Pratite nas na Facebook-u:

  • Muzej gljiva: https://www.facebook.com/Muzej-gljiva-1475169676092133/
  • Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić: https://www.facebook.com/gdkamiloblagaic/

te na ovim web stranicama: http://gdkb.hr/.

Detaljan program Noći muzeja 2018. sa satnicom nalazi se na službenim internetskim stranicama manifestacije: nocmuzeja.hr/popis-muzeja, a ove godine uvedena je i nova mobilna aplikacija za sve one koji se odluče na noćni obilazak muzeja. Više o ponuđenim sadržajima upoznajte se i saznajte tijekom manifestacije.

Tekst: Klaudija Klanjčić