Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Najava: Petnaesta obljetnica HMGS-a obilježit će se u Ravnoj Gori

Objavljeno 18.05.2021. od Klaudija

Hrvatski mikološko-gljivarski savez (HMGS) ove godine obilježava 15. godišnjicu rada. Zbog koronakrize, proslava – gljivarijada HMGS-a je prebačena za 18. rujna 2021., i to u Planinarskom domu Ružica u Ravnoj Gori.

Inače, Hrvatski mikološko-gljivarski savez je neprofitna udruga, osnovana na osnivačkoj skupštini 10. lipnja 2006., a registrirana 11. srpnja 2006. godine. Sjedište je u Zagrebu, na adresi Ozaljska 105. Savez je osnovan na inicijativu GD-a “ZET – Zagreb”, koji je dao inicijativu za okupljanje udruga gljivara iz tri županije: GD “ZET – Zagreb” Zagreb, GD “Sesvete” Sesvete (Zagreb), GD “Kamilo Blagaić” – Zagreb, GD “Karlovac” – Karlovac i Udruga gljivara “Boletus” – Bujština.

– Hrvatski mikološko-gljivarski savez je nacionalni savez gljivarske i mikološke djelatnosti u Republici Hrvatskoj, u koji se udružuju gljivarske i mikološke udruge koje imaju status pravnih osoba, radi ostvarivanja i unapređivanja zajedničkih ciljeva, interesa i djelatnosti u području gljivarstva, mikologije te zaštite i očuvanju prirode i okoliša – objavljeno je na hmgs.hr.

Ravna Gora je općina u Gorskom kotaru, u Primorsko-goranskoj županiji. Smjestila se u središnjem dijelu Gorskog kotara na visoravni prosječne nadmorske visine od 775–910 metara, po kojoj je navodno i dobila ime.

Planinarski dom Ružica nalazi se u Ravnoj Gori, na 47 km od Baške, 44 km od Dolenjskih Toplica i 42 km od Rijeke. Zračna luka Rijeka udaljena je 36 km. Ovaj objekt s vrtom nudi zajednički salon, opremu za roštilj i besplatno privatno parkiralište. Ujedno, uključuje sedam spavaćih soba, dvije kupaonice, TV ravnog ekrana, blagovaonicu, potpuno opremljenu kuhinju i balkon s pogledom na planine. U sklopu objekta moguće se opuštati na terasi.

Klaudija Klanjčić

Fotografija: Planinarski dom Ružica