Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Noć muzeja 2018.: Objavljeni linkovi o Muzeju gljiva

Objavljeno 25.01.2018. od Klaudija

Kao što smo najavili, između ostalih, svoja vrata u Noći muzeja 2018. po peti puta otvorit će od 18 sati do 1 sat iza ponoći i Edukativni centar ‘Bogatstvo svijeta gljiva’, poznat kao Muzej gljiva na samom Trgu bana Jelačića broj 3 u središtu Zagreba, jedinstven u svijetu zbog stalnog postava s više od 1.500 vrsta liofiliziranih gljiva. Napomenimo i to da ove godine Muzej gljiva obilježava petu godišnjicu od svog postojanja, što će proslaviti 10. svibnja. Za ljubitelje gljiva Noć muzeja bit će jedinstven događaj, budući će u čarobnom carstvu gljiva moći uživati u novopredstavljenim vrstama i varijetetima gljiva otkrivenim u Republici Hrvatskoj, a i van nje, koje je upisao najveći hrvatski i svjetski priznati mikolog prof. dr. sc. Romano Božac. On osobno uz determitatore gljiva iz Gljivarskog društva ‘Kamilo Blagaić’ te djelatnike Javne ustanove Maksimir bit će na raspolaganju posjetiocima i odgovarati na pitanja o poznavanju i branju gljiva, načinu čuvanja i pripremanja.

Detaljan program sa satnicom nalazi se na službenim internetskim stranicama manifestacije:nocmuzeja.hr/popis-muzeja, a ove godine uvedena je i nova mobilna aplikacija za sve one koji se odluče na noćni obilazak muzeja. Više o ponuđenim sadržajima upoznajte se i saznajte tijekom manifestacije.

Donosimo sljedeće linkove gdje su objavljeni tekstovi o Muzeju gljiva na Noći muzeja 2018.:

1) IN Portal – internet i Facebook:

http://www.in-portal.hr/in-portal-news/kultura/15112/noc-muzeja-na-ovogodisnjoj-manifestaciji-javnost-ce-upoznati-i-carobni-svijet-gljiva

2) Per aspera ad astra, medijski projekt na Facebook-u:

https://www.facebook.com/Per-aspera-ad-astra-377598955740789/

Klaudija Klanjčić