Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Oproštaj od Dake Brajčića

Objavljeno 18.04.2024. od Marijana Vrančić

 

Krematorij, Zagreb, 16. travnja 2024.

 

Poštovana i draga obitelji, draga Ljerka, Marta, Damire, djeco, draga rodbino, prijatelji, susjedi, dragi gljivari,

Naše gljivarsko društvo napunilo je 41 godinu od osnivanja i već je u ozbiljnim i zrelim godinama. Članovi koji su proveli dobar dio svoga života u Društvu već su u poodmaklim godinama, dolaze bolesti i mi se Blagaići nakon svih naših izleta, naših šumskih vrtova od Žumberka, Vukomeračkih gorica, Medvednice, Samoborskog gorja, Slavonije, Gorskog kotara, Istre i Međimurja, svako malo nađemo upravo ovdje u ovom mirnom gaju na ispraćaju naših dragih gljivara na vječni počinak.

Kao član Društva prvi put sam bila ovdje prije desetak godina kad smo ispraćali pok. Marijanku. Uslijedili su zatim redom Mirko, Ivan, Josip, Milan, Mirko Šeler, Gordana, Milan Sijerković, Romano, Božena, Robert, Laci, Vesna, Pavao, Tomislav, Srećko, Vilim, Nikola, Anka, Vladimir, Branko, Josip Crnko, Andrija, Julija, Bojan, Lidija, Zvonimir-Petar, jučer Darko i danas Dako.

Svatko od naših članova ugradio je jedan dio sebe u naše Društvo, a to i jeste ono najljepše što nas veseli da smo jedan dio oveće ekipe i najvećeg GD u gradu i u državi. Društvo koje vodi računa o svojim starijim članovima i uvodi u svijet gljiva nove članove.

Dako je bio prije svega dobar suprug, dobar otac i djed. Bio je dobar susjed, prijatelj, dobar gljivar i jednostavno dobar čovjek. Pošten i skroman. Koristan i pouzdan u okruženju u kom je djelovao i radio. Čovjek na koga se uvijek moglo računati, da će se primiti posla, da će ga i obaviti uspješno i da neće očekivati nikakvu naknadu.

A bilo je tu posla u organizaciji Blagijada, Izložbi gljiva u Studentskom centru, prikupljanja uzoraka za Muzej gljiva, pomoći Ljerki oko blagajne i mnoge druge aktivnosti na koje su nam dolazili gosti iz drugih društava i koje smo uvijek lijepo dočekali, unatoč našim skromnim prihodima.

Danas smo ovdje na posljednjem ispraćaju našeg Dake, tužni, ali zahvalni što smo imali takvog supruga, oca, djeda, brata, prijatelja, susjeda, gljivara…

Dragi Dako počivaj u miru i u vrtove nebeske neka te uvedu anđeli i neka te nagrade za sva dobra djela koja si napravio u našem Društvu i šire.

Živjet ćeš u našim sjećanjima kao gljivar koji je volio ovo Društvo i bio jedan od onih koji se uvijek pitao Što može učiniti za ovo Društvo, a ne samo Što ovo Društvo može učiniti za njega.

Ljerki i obitelji izražavamo iskrenu sućut.

 

UO Društva i svi članovi GD Kamilo Blagaić