Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Otvorena vrata udruga 2019.: Predstavljanje i predavanje u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb

Objavljeno 17.05.2019. od Klaudija

U sklopu Otvorenih vrata udruga 2019. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Sveučilišta za treću životnu dob, u srijedu, 15. svibnja 2019., u 16,30 sati, organizirana je Tribina radi predstavljanja Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić” kao nastarijeg gljivarskog društva u Hrvatskoj.

Naime, tajnica Društva Vesna Dujlović, dipl. ing., upoznala je prisutne s njegovim radom, otkada djeluju, koga okupljaju, kakve programe organiziraju, primaju li nove članove i drugo.

Nakon predstavljanja uslijedilo je predavanje Dubravka Furlana, mag. teol., na temu “Najpoznatije jestive i otrovne gljive u Hrvatskoj”.

Naposljetku, gosti Tribine pozvali su prisutne da se pridruže gljivarskom izletu u subotu, 18. svibnja 2019., u Žerjavinec, na kojem će biti branje gljiva, eventualno samoniklog jestivog bilja i ljekovitih biljaka, determinacija gljiva od strane Dubravka Furlana, ručak i druženje.

Voditeljica Odjela za treću životnu dob Pučkog otvorenog učilišta Zagreb Jasna Čurin, prof., kao i 50-ak prisutnih polaznika,  izrazili su veliko zadovoljstvom dolaskom, sa željom uže poslovne suradnje nadalje. Neki od njih odmah su se predbilježili za izlet u Žerjavinec, gdje će biti organiziran tradicionalni “Ivekov kotlić”, a uz polaznike POU-a, pozvani su i članovi Gljivarskog društva “Sesvete”, Gljivarskog društva “Amanita” Sveti Ivan Zelina i Gljivarskog društva “Muhare” Vrapče.

Fotografije: Pučko otvoreno učilište Zagreb