Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Podsjetnik: Komentari nakon održane Prve međunarodne Blagijade

Objavljeno 07.06.2017. od Klaudija

KOMENTARI NAKON ODRŽANE 1. MEĐUNARODNE BLAGIJADE                                   

(s internetskih stranica GU „Sunčanica-Sinj“ i GD „Boletus“)

Branko Šego, GU SUNČANICA-SINJ:

  1. MEĐUNARODNA BLAGIJADA

U ORGANIZACIJI GLJIVARSKOG DRUŠTVA “KAMILO BLAGAIĆ”

U POZIVU JE PISALO

HEJ GLJIVARKE I GLJIVARI, EVO VIJESTI NOVE,

“KAMILO BLAGAIĆ” NA GLJIVARSKU FEŠTU ZOVE.

KONAČNO JE DOŠLO VRIJEME, DA VAS 5.7.2008. LJETA,

“KAMILO BLAGAIĆ” KROZ ŠUMU PROŠETA.

NEMAMO VAM ŠTO ZA KRITI,

SVEGA BIT ĆE ZA JESTI I PITI.

ŠTO SE TIČE GLJIVA, TKO ĆE ZNATI,

MOŽDA ĆEMO I NJIH BRATI.

U SVAKOM SLUČAJU NE GUBITE NADU,

DOĐITE NA NAŠU 1. BLAGIJADU!

Bilo je i bolje. Organizacija je bila na visokom nivou. Gljivari iz raznih krajeva Hrvatske i prijatelji iz Slovenije uživali su u prirodi, jelu, glazbi, a poneki i u upoznavanju novih vrsta gljiva.

 

Sanja,  GD ZET

Blagijada ( Zagreb )

Znam da će Marino u galeriju staviti slikice pa ću se ovdje osvrnuti samo s par da vidite kako je bilo krasno.
U svakom slućaju hvala domaćinima na izvrsnom ugošćavanju. Ovo je bila prva Blagijada, a propusta nije bilo. Svaka čast i hvala.

 

 

Marino, GD Umag

Bravo Sanja! Danas si bila najbrži izvjestitelj!
Evo smo stigli sretno nakon lijepog i ugodnog gljivarskog druženja koje je odlično organiziralo naše njstarije gljivarsko društvo “Kamilo Blagaić”  Prvo pa muško rekli bi naši ljudi,tako možemo reči i za ovu prvu Blagijadu!
Sanja je postavila par sličica ,a u galeriju slika če vjerojatno sutra osvanuti više toga (kad se vrati sa tuluma i jutarnjeg kupanja stručko!)
pozdrav svima -ko nije bio a mogao je doči u d.Kustošiju nek mu bu žao!jel tako zagorec!!!

 

VAŽNA NAPOMENA:

Pored brojnih telefonskih priznanja dobivenih putem mobitela, neka i ovi komentari objavljeni na internetskim stranicama GU Sunčanica-Sinj i GD Boletus, Umag ostanu zapisani i na našoj internetskoj stranici. Neka se i gljivari, koji još tada nisu bili članovi našeg Društva upoznaju s počecima naše sada već tradicionalne gljivarske manifestacije, koja ima zapaženo mjesto u gljivarskim manifestacijama HMGS-a.

Kao tadašnji  predsjednik Društva aktivno sam sudjelovao u pripremi te manifestacije do najmanjih popratnih detalja. S obzirom na to uočio sam većini članova nepoznato djelovanje jednog čarobnjaka imenom Merlin, koji je izuzetno zaslužan (naravno osim Fanike i njezinog supruga Jože bez kojih ne bi bilo Blagijade) za uspjeh naše gljivarske manifestacije.

Naime pod tim imenom na Forumu GD Boletus krila se naša članica ekipe utemeljitelja Mirjana Zorić. U kratkom vremenu svojim djelovanjem (napisima punim humora i prisnosti) uspostavila je osobna prijateljstva s brojnim članovima tadašnjih društava/urduga HMGS-a. Uspjela je stvoriti jednu gotovo čarobnu atmosferu i animirati mnoge koji su s velikm veseljem došli na našu Blagijadu, „bruseći“ se danima unaprijed. Nema sumnje da je njezin doprinos uspjehu naše Blagijade bio izuzetan.

U Zagrebu, 20. 5. 2017.                                                                                Mladen Strižak