Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Poziv za 21. gljivarsku manifestaciju ‘Gljivarenje v Stubakima’ 21. listopada 2017.

Objavljeno 18.10.2017. od Klaudija

Stigla nam je jesen, a paletu različitih gljiva i kestena iduću subotu pruža upravo naše Hrvatsko zagorje, odnosno Stubičke Toplice. Stoga je to prilika koja se ne propušta!

“Uz generalno pokroviteljstvo Općine Stubičke Toplice te uspješnu suradnju Turističke zajednice, gljivarskih društava i udruga s područja Stubičkih Toplica i okolice, 21. puta zaredom održava se najveće hrvatsko okupljanje gljivara i zaljubljenika u prirodu.

Poštovani ljubitelji prirode i gljivarenja,  pođite u samostalno ili organizirano branje gljiva šumama Parka prirode Medvednica,  kreirajte svoje gljivarske košarice jer su za najljepše osigurane nagrade. Istražujte čaroban svijet gljiva i sudjelujte na edukativnom predavanju Mladena Strižaka. Okrijepite se pripremljenim gljivarskim, lovačkim i ribljim kotlićem, posjetite izložbene prostore OPG-a te raznoliku ponudu eko – etno – eno proizvoda, uživajte u tradicijskim kolačima i pečenim kestenima Udruge „Hrvatska žena“ i slasticama Srednje škole Zabok te ponudi švicarskih kobasica u pripremi „Švicarsko – hrvatskog društva“. Povedite najmlađe gljivare na kreativne dječje radionice, vožnju vrtuljkom s drvenim igračkama i tradicionalnim konjskim zapregama, te provedite ugodan subotnji dan u druženju i domaćim popevkama Črlenih lajbeka.

Ugostiteljski objekti u Stubičkim Toplicama u tijeku tjedna koji prethodi manifestaciji nude razna jela i specijalitete sa gljivama,  a 21.10. (subota) – „Temple bar“ u  21,00 organizira koncert „Footlose banda“.

22.10. (nedjelja)- kavana „Maksimilijan“ – od 10,00 – nudi slane i slatke specijaliteti sa gljivama, uz stručno predavanje Mladena Strižaka, ponudu OPG-a topličkog kraja i nastup Trend evergrin i Old timer benda.

Ovim putem Vas pozivamo da popratite našu manifestaciju i pridružite nam se u ugodnom subotnjem druženju u prirodi.

Medijski pokrovitelj je Radio Stubica”, objavio je www.visitzagorje.hr.

Tekst: Klaudija Klanjčić