Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Predsjednik Društva Zvonko Vuk: Blagijada 2019. ocijenjena je vrlo uspješnom i pohvaljena od strane svih sudionika

Objavljeno 10.06.2019. od Klaudija

Blagijada 2019. godine ocijenjena je vrlo uspješnom i pohvaljena od strane svih sudionika. Osobno se zahvaljujem svima koji su svojim nesebičnim zalaganjem i doprinijeli ovakvom uspjehu. Naročito bih se zahvalio tajnici Vesni kao glavnoj organizatorici. Blagijada se od samog početka odvijala spontano i opušteno. To što gljiva nije bilo u izobilju, nije nas omelo u prekrasnom i opuštenom gljivarskom druženju. Program događanja upotpunjen je ove godine pokaznim vježbama lova na tartufe, a što je za nas organizirao naš prijatelj Mario Kolić, strastveni zagrebački  tartufar.

Veselo trčkaranje i žamor razdragane školske i predškolske djece, koji se okupljaju u sklopu naše obiteljske sekcije, dalo je cijelom događaju neprocjenjivo veličanstven mladenački štih. Društvo je za njih pripremilo lijepe poklončiće i dodatno pojačalo njihovu razdraganost.

Žao nam je što se gostima iz Slovenije nije posrećilo da bi posjetili Medvedgrad, jer su ceste bile blokirane.

Zahvaljujemo se našim predstavnicima HMGS-a te predstavnicima gljivarskih i planinarskih društava iz Hrvatske i Slovenije na sudjelovanju, a Lovačkom društvu Fazan iz Šestina na dobro odrađenom svojem dijelu organizacije i vrlo ukusnim  obrocima.

Sve su nagrade na lutriji ozarile srca sudionika, a naročito prva – kilogram odojka i druga – besplatno mjesto u autobusu za Muljavu.

Kako se u narodu obično kaže „Šećer na kraju!“ tako je i kod nas sve lijepe dojmove na kraju zašećerio Ansambl maestral. Pjesma i ples su podigli atmosferu do usijanja i teško je bilo rastati se.

Svima još jednom iskreno i od srca hvala!

Zvonko Vuk,

predsjednik GDKB-a