Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Predsjednik Zvonko Vuk: Zahvala za sudjelovanje na Blagijadi 2018.

Objavljeno 11.06.2018. od Klaudija

U subotu, 9. lipnja 2018., na prostoru Stare streljane u Gornjoj Kustošiji, uz vrlo požrtvovan angažman i sudjelovanje članova našeg Društva, uz suradnju Lovačkog društva “Fazan” te podršku Turističke zajednice Grada Zagreba, održana je naša jedanaesta Blagijada.

Manifestacija susreta gljivarskih društava iz različitih dijelova Republike Hrvatske osim užitka zajedničkog branja gljiva okupila nas je oko zajedničkog stola, druženja i zbližavanja u bezbrižnim čavrljanjima, šalama i dosjetkama. Lepeza vrijednih i skromnijih darova na tomboli razotkrila je one koji su rođeni pod sretnijom zvijezdom, pa su tako oni sretniji osvojili kilogram odojka, besplatan put autobusom na gljivarijadu  u Muljavu, vrijedne knjige itd.

Ubrane gljive sortirao je i označio naš član, determinator Antun Kiš, a detaljna, stručna, pedantna i strpljiva objašnjenja i tumačenja našeg počasnog predsjednika i determinatora mentora Mladena Strižaka, pozorno i s užitkom su pratili i gljivari i gosti.

Raspoloženja za pjesmu i ples također nije nedostajalo pa su se srca veselih gljivara združila s gitarom i tamburicom naših dugogodišnjih suradnika.

Simboličnim zahvalnicama uručenim predstavnicima društava nastojali smo iskazati naše poštovanje i iskrenu zahvalu za sudjelovanje.

Ovim putem izražavamo posebnu našu zahvalnost

  • Ljiljani Ivković, predstavnici Gradonačelnika
  • Vlatki Lipovac, predstavnici Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo
  • profesoru dr. sc. Romanu Bošcu, ocu gljivarstva u Hrvatskoj i našem počasnom članu
  • Branku Bartoliću, predsjedniku Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza.

Svima, kojima su se možda dogodile neke neugodnosti ili su očekivali više, ispričavamo se i molimo da nam se jave i slobodno iznesu svoja zapažanja, da bismo na sljedećoj našoj manifestaciji bili još zadovoljniji.

Već se sada veselimo i nestrpljivo iščekujemo naše sljedeće druženje!

Svim sudionicima s dubokom zahvalnošću,

Zvonko Vuk, ing. el.,

presjednik Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”