Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

S izleta u Karlovac 18. ožujka 2017.

Objavljeno 29.03.2017. od Klaudija

Izlet u Karlovac protekao je u lijepom raspoloženju i ugodnom proljetnom vremenu. Plan izleta je ispunjen u cijelosti i svi sudionici su bili jako zadovoljni.

Putovanje autobusom do Karlovca uljepšala nam je naša članica, inače rođena Karlovčanka. Ona nam je vrlo inspirativno pričala o povijesti Karlovca, kulturnim znamenitostima, gospodarstvu, pa čak i o sportu.

Ispred Aquatike sastali smo se s gljivarima Damirom i Cicom iz GD-a Karlovac, koji su nam cijeli dan bili brižni domaćini. Nakon fine kave u kafiću i šetnje uz rijeku Koranu, razgledali smo akvarije sa slatkovodnim ribama naših rijeka i jezera. U planinarskom stilu prošetali smo se poučnom stazom do lovačkog doma Dubovac. Tamo je bio odmor i druženje uz finu kruškovaču kojom su nas počastili naši Karlovčani.

Vrijedni gljivari hodali su šumom, ali tlo je bilo suho i ožujki nema. Dugo je bilo hladno i vjetar je raspuhao lišće, tako da izgleda da se neće ponoviti prošlogodišnje veselje s ožujkama. Po povratku u grad, podno starog grada Dubovca, uz samu obalu rijeke Kupe, smjestili smo se u restoran gdje smo ručali. Nakon ručka popeli smo se na vidikovac starog grada i uživali u prekrasnom pogledu na Karlovac. Na putu prema Zagrebu, napravili smo pauzu na odmorištu autoceste te u planirano vrijeme stigli u Zagreb.

Tekst i fotografije: Marijana Mlinar, vodičica