Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Studentski centar u Zagrebu: Svečano otvorenje 43. Izložbe gljiva

Objavljeno 09.10.2021. od Klaudija

 

Na svečanom otvorenju 43. Izložbe gljiva u Studentskom centru u Zagrebu, Savska cesta 25, u organizaciji Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”, dana 8. listopada 2021. u 10 sati prisutne su dočekali Vesna Dujlović – predsjednica Društva, Mladen Strižak – počasni predsjednik navedenog Društva, Dejan Jaić – pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i izaslanik gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, Nika Dolenc iz Javne ustanove Maksimir i Zvonko Vuk – stručni suradnik u Muzeju gljiva.

Govore su održali Dujlović, Jaić, Dolenc i Vuk.

Odaziv je na samom početku bio vrlo velik, budući su došli neki od starijih i novih članova, a i učenici srednje škole.

Determinaciju gljiva pred cijelim razredom, kao i svim gostima, za sve gljive po dvorani, održao je determinator Dubravko Furlan.

Izložba je otvorena 8. i 9. rujna 2021. od 9 do 20 sati, a ulaz je 20 kuna, s time da je za studente, đake i umirovljenike 10 kuna. Članovi Društva imaju besplatni ulaz.

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, kao i prisutnim epidemiološkim mjerama vezano za koronavirus, prikupio se velik broj gljiva. Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom članova koji su pripomogli, kao i prikupljenim gljivama.

Fotografije: Klaudija Klanjčić