Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Šume između Petrovine, Volavja i Brebrovca: Najava za izlet 27. listopada 2018.

Objavljeno 24.10.2018. od Klaudija
Gljivarsko društvo “Kamilo Blagaić” organizira u subotu, 27. listopada 2018., izlet za svoje članove u jaskanske šume između Petrovine i Brebrovca te u Volavje, pored Jastrebarskog, pod vodstvom determinatorice Vesne Dujlović, kontakt:  091 529 4468.
Polazak je iza Cibone u 8 i 30 sati, a polazak pri povratku u 17,30 sati. Naime, za sat vremena pomaknulo se vrijeme polaska ujutro zbog zamolbe nekih starijih članova, koji nikako ne mogu stići ranije.
Cijena izleta je 80 kuna, uključujući prijevoz s ručkom u Lovačkom domu “Srnjak” Volavje.
Plan izleta:
8,30 Polazak, iza Cibone (pomičemo polazak, obavijestite one koji idu, a nemaju e-mail)
9,30 Dolazak u šumu Petrovina-Brebrovac (podjela u grupe)
12,30 Polazak u Volavje
13,00 izložba gljiva i determinacija
14,00 ručak (Antunov kotlić)
15,00 branje gljiva u okolnim šumama
16,30 Polazak na OPG Spretnjak (jabuke, jabučni ocat)
17,30 Polazak za Zagreb
Vodičica podsjeća da članovi mogu ponijeti jeger, paprike, slaninu (možda i naći gljive) itd. za peći, jer će biti organizirana otvorena vatra. Bit će pripremljeni posude i žlice za kotlić, uz aperitiv – vino i vodu, ukoliko to sredstva budu dozvoljavala. Ujedno, treba ponijeti standardnu gljivarsku odjeću, malo topliju za djelodnevni boravak na otvorenom te obavezno dovoljne količine vode.
Vremenska prognoza obećava lijepo vrijeme.
Vodičica ujedno napominje da je centralno mjesto okupljanja Lovačka kuća LD ‘Srnjak’ Volavje. Može se doći starom karlovačkom cestom kroz Jasku do Novaka Petrovinskih te skrenuti desno prema Volavju. Iza crkve u Volavju potrebno je skrenuti lijevo i ravno do kućice. Put je u dobrom stanju. Oni koji dolaze osobnim prijevozom, mogu se javiti vodičici ako im treba osigurati ručak. Također, ista prima eventualne prijedloge i ideje za poboljšanje samog izleta.