Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Udruga gljivara Kraljevka iz Gline: Na gljivarskom druženju sudjelovalo je osamdeset članova iz deset gljivarskih društava

Objavljeno 06.07.2021. od Klaudija
Prema objavi na Facebooku, Udruga Kraljevka i Grupa Udruga gljivara “Kraljevka” Glina obavijestile su 4. srpnja 2021. da je 3. srpnja 2021. u Glini na druženju gljivara sudjelovalo 80 članova iz deset gljivarskih društava.
– Uz druženje bilo je više aktivnosti: odlazak u šumu i traženje gljiva, online kviz u poznavanju gljiva, glazba u kojoj su sudjelovali članovi udruge iz Gline i Svetog Ivana Zeline. Najuspješnijima dodijeljene su nagrade, a zahvalnice svim društvima. U kvizu 1. mjesto osvojila je ekipa GD “Smrčak” iz Čakovca i “Ivan Focht” iz Kutine, 2. i 3. mjesto ih osvojile su ekipe GD Kamilo Blagaić iz Zagreba. Za najljepšu gljivu nagrade su dobili članovi GD Sesvete, Karlovac i Medenka iz Zlatara. Najljepšu košaru imala je članica GD Karlovac. Zahvaljujemo svim članovima na sudjelovanju – pojašnjeno je.
Blanka Čekada, tajnica HMGS-a, komentirala je na Facebooku: “Nakon dugo vremena održana gljivarijada. Nadajmo se da će ih biti još. U programu jesu, ali sve ovisi o epidemiološkoj situaciji.”