Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Umag: Ovogodišnja Smrčkijada uz prvo gljivarsko vjenčanje

Objavljeno 01.04.2019. od Klaudija
Društvo gljivara Bujštine “Boletus” organizira prvo službeno gljivarsko druženje u 2019. godini – Smrčkijadu u Umagu te poziva gljivare i gljivarice diljem Lijepe naše da nakon zimske stanke uveličaju njihovu manifestaciju, koja će se održati od 5. do 7. travnja.
Naime, na Umaškoj smrčkijadi bit će i prvo gljivarsko vjenčanje, u subotu 6. travnja, u 17 sati, u šatoru na rivi, a vjenčat će se predsjednik Društva gljivara Bujštine “Boletus” Damir Perić i njegova zaručnica, uz mnogobrojne gljivarske svjedoke.
Domaćini osiguravaju smještaj po cijeni od 10 eura po osobi za noć. Svi zainteresirani za smještaj mogu se javiti mladoženji na mobitel: 091/538-1114.
Za sada u našem Društvu nemamo dovoljno zainteresiranih za jednodnevno putovanje, međutim možda će ova prelijepa vijest o gljivarskom vjenčanju potaknuti pojedince da se ipak odluče za put u prekrasan Umag, gdje ih možda ipak čeka i pokoji smrčak.
Prošle godine nije bilo smrčaka, ali tko zna – možda će ove godine biti drugačije. Možda vjenčani zvukovi potpomognu i njihov rast. Najbolje se uvjeriti na licu mjesta.