Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Zagreb, Osnovna škola Prečko: Izložba gljiva uz Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Objavljeno 17.10.2019. od Klaudija

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Prečko i ove godine obilježen je tradicijski Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, i to u ponedjeljak, 14. listopada 2019., uz neizostavnu Izložbu gljiva za najmlađe.

„Plodovi zemlje uzgojeni i priređeni rukama naših roditelja, posvećeni ljubavlju baka i djedova, dio su našeg sretnog djetinjstva i naše budućnosti. Hvala im što se trude zbog nas! Hvala im, također, što nas uče kako očuvati dobre običaje i tradiciju za one koji dolaze iza nas“ – riječi su malih voditelja izložbe povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi Prečko.

Profesorica Marijana Vrančić istaknula je: “Izložbom kruha, kolača i raznih pekarskih proizvoda sa zahvalnošću se prisjećamo velikodušnosti i obilja koje nam zemlja daje i truda i brižnosti onih koji je obrađuju i oplemenjuju.”

Profesorica se posebno pohvalila da su ove godine priredbu dodatno učinile zanimljivom članice Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić” Vesna Dujlović i Jasenka Paunović, ujedno i determinatorice gljiva, i to postavljanjem Izložbe najpoznatijih jestivih, nejestivih i otrovnih gljiva te poučnim savjetima o njihovom branju i pripremanju.

“Drage su gljivarice učinile to s mnogo strpljenja, emocija i predanosti te im se najsrdačnije zahvaljujemo!” – rekla je za kraj profesorica Vrančić, u ime cijele Osnovne škole.

Napominjemo da su gljive uzete sa 41. Izložbe gljiva u Studentskom centru u Zagrebu, koja je trajala 12. i 13. listopada 2019., u organizaciji Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić”.

Tekst: Klaudija Klanjčić

Fotografije: profesorica Marijana Vrančić