Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić

Zagrebački velesajam: Izložba gljiva na Danima lova i ribolova 20.-22. listopada 2017.

Objavljeno 11.12.2017. od Klaudija

Determinatori Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić” – Vesna Dujlović, koja je ujedno i tajnica Društva, te Vera Burić i Zvonko Vuk, sudjelovali su u postavljanju izložbe gljiva na Zagrebačkom velesajmu na Danima lova i ribolova, koji su trajali u razdoblju od 20. do 22. listopada 2017. godine. Bila je to prilika da se uz razne vrste gljiva vide i žive zmije, preparirane životinje, mine i ostalo.

Više o svemu može se pročitati i na: http://www.zv.hr/sajmovi-7/dani-lova-i-ribolova/

Napomenimo da je ova izložba bila samo jedna u nizu nakon završene 39. po redu trodnevne Izložbe gljiva u Studentskom centru u Zagrebu od 13. do 15. listopada 2017. godine. Naime, Blagaići su odmah nastavili s daljnjim izložbama gljiva, i to u ponedjeljak, 16. listopada, u Osnovnoj školi Ivana Gundulića gdje su od naših determinatora bili Dubravko Furlan, Vesna Dujlović i Jasenka Paunović, potom u utorak, 17. listopada, u Osnovnoj školi Prečko gdje je Zvonko Vuk održao determinaciju gljiva djeci, a u srijedu, 18. listopada, u Osnovnoj školi na Žutom brijegu, gdje su determinaciju pred djecom održali predsjednik Gljivarskog društva Dubravko Furlan i Ivica Ivić.

Popisu izložbi 21. listopada pridružili su se i stručni izleti uz determinaciju u Stubičke Toplice – Pilu, gdje je determinator bio tradicionalno Mladen Strižak, kao i u Lužnicu – gdje su bili determinatori Dubravko Furlan, Ivica Ivić i Vesna Dujlović.

Tekst: Klaudija Klanjčić

Fotografije: Facebook – Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić